Cum laude gepromoveerd!

Vrijdag 12 maart 2021 was een zeer belangrijke dag: ’s middags om 14:30u stond de verdediging van mijn proefschrift “Negotiating Paternal Authority and Filial Agency: Fathers and Sons in Early Rabbinic Parables” gepland. Door de coronamaatregelen was de promotie geheel online. Gelukkig kon ik mijn verdediging samen met mijn paranimfen en collega-promovendi Martijn Stoutjesdijk en Jonathan Pater houden in een mooie kamer op de Universiteit Utrecht. Mijn promotores, opponenten, collega’s, familie, vrienden en andere belangstellenden waren echter online aanwezig of volgden mijn promotie via een livestream.

Het was een spannende dag maar met een zeer goed resultaat: ik ben cum laude gepromoveerd! De opponenten stelden prikkelende-uitdagende vragen, maar waren ook vol lof over het interdisciplinaire karakter van mijn onderzoek, de zorgvuldigheid ervan en de leesbaarheid van mijn dissertatie (ondanks de 621 pagina’s). Voor mij vormt deze cum laude promotie het sluitstuk van een intensieve periode van promotieonderzoek waarin ik mij zowel op intellectueel als persoonlijk vlak zeer heb ontwikkeld. Dit smaakt naar meer: ik ben al volop plannen aan het ontwikkelen voor vervolgonderzoek!

Verschillende media hebben aandacht besteed aan mijn promotie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *