Parabels: Onderricht van Jezus en de rabbijnen

Op 17 maart is Parabels: Onderricht van Jezus en de rabbijnen bij Berne Media verschenen. Deze bundel, dat onder redactie van Eric Ottenheijm en Martijn Stoutjesdijk staat, is de eerste publicatie van ons Parabelproject dat voor een breder publiek is bestemd. In deze bundel worden nieuwtestamentische en rabbijnse parabels zij-aan-zij besproken. Hiermee laten we zien hoe nauwverwant beide groepen parabels aan elkaar zijn: een unieke joodse verteltraditie. Fraaie illustraties van Jedi Noordegraaf brengen de parabels tot leven.

Mijn bijdrages in de bundel

In de bundel zijn vier bijdrages van mijn hand te vinden. Ik heb over de volgende parabels geschreven:

  • De parabel van de twee zonen (Matteüs 21:28–32)
  • De parabel van de pachters van de wijngaard (Marcus 12:1–11//Matteüs 21:33–44//Lucas 20:9–18//Evangelie van Thomas 65-66)
  • De parabel van de kinderen op de markt (Lucas 7:31–35//Matteüs 11:16–19)
  • De parabel van de verloren zoon en zijn boze broer (Lukas 15:11–32)

Studiedag

Oorspronkelijk zou op 19 maart het boek feestelijk worden gepresenteerd, maar door de maatregelen rondom het coronavirus kon deze boekpresentatie helaas niet plaatsvinden. Het streven is nu om op een later moment een studiedag over de bundel te organiseren. Iedereen is dan van harte welkom om te komen!

Waar te koop?

De bundel kan worden aangeschaft via Berne Media: https://www.berneboek.com/9789089723819/parabels/

Recensies

De eerste recensies van de bundel zijn verschenen in Dagblad Trouw (door Marijke Laurense, 8 april 2020) en op de website van de Katholieke Raad voor het Jodendom (door Cor Sinnema, 26 maart 2020).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *